Ana içeriğe atla

Atatürk'ün Yazdığı Eserlerin İsimleri Nelerdir?

ATATÜRK'ÜN YAZDIĞI ESERLER

Gazi M. Kemal Atatürk, hayatı boyunca çevirileri ile birlikte 14 yazılı eser kaleme aldı. Üç grupta ele aldığımızda Atatürk'ün eserleri şunlardır:


SİYASİ ALANDA YAZDIĞI ESERLER:
 
*NUTUK (SÖYLEV)

*ATATÜRK'TEN MEKTUPLAR

*ATATÜRK'ÜN SÖYLEV VE DEMEÇLERİ



SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDA:

*ATATÜRK'ÜN HATIRA DEFTERİ

*VATANDAŞ İÇİN MEDENİ BİLGİLER

*GEOMETRİ KİTABI

*KARLSBAD HATIRALARI

ASKERİ ALANDA:

*BÖLÜĞÜN MUHAREBE TALİMİ 

*TAKIMIN MUHAREBE TALİMİ

*ZABİT VE KUMANDAN İLE HASBİHAL 

*CUMALI ORDUGAHI

*TAKTİK TATBİKAT GEZİSİ

*BİRİNCİ TAKTİK MESELESİNİN ÇÖZÜMÜ

*TAKTİK MESELELERİNİN ÇÖZÜMÜ VE EMİRLERİN YAZILMASINA İLİŞKİN ÖĞÜTLER

*ASKERİ EĞİTİM ÖĞRETİME DAİR GÖRÜŞLER

*ARIBURNU MUHAREBELERİ RAPORU



 Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'dir.

Derleyen: Ali ÇİMEN

Yorumlar

  1. Kur'an-ı Kerim in Türkçe yazılmasıda Yardımınıda yazarsanır sevirim. (Kendi imkanlarıyla yaptırmıştır. devlettin hazinesinden değildir.)

    YanıtlaSil
  2. elmalılı Hamdi Yazır'a Kur'an-ı Kerim'in tercümesini kendi özel hesabından yaptırmıştır. en kısa sürede konu başlığı açalım.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. bu bilgilerin kaynakçası ne öğrenebilir miyim ödevim varda yarına o yüzden çabuk cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Kaynak olarak. www.sessiztarih.net sayfasını gösterebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel bir site işime çok işey yaradı

    YanıtlaSil
  9. çok güzel bir site işime çok işey yaradı

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederiz; isterseniz M. Kemal Ataürk ile ilgili diğer konularımıza da göz atabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  11. Ali Çirmen size ne kadar teşekkür etsem az olacaktır.Sizi kpss adayı olarak takip edenlerdenim ve beni Google sonuç kısmından zap yaparak araştırma yapma külfetinden kurtardınız çünkü bulmak isteyeceğim bilgilerin hepsi sitenizde mevcut hayatınızda ve sitenizde başarılarınızın devamını dilerim..

    YanıtlaSil
  12. Değerli öğrencilerimize yaptığın gönderme EFSANE olmuş tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  13. Yazılmasını istediğiniz konuları, alicimen3333@gmail.com adresine mail atarak isteyebilirsiniz Özgün Bey. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. ... Bu arada o, bir gönderme değil. Yıllardan beri derslerimizde belirttiğimiz bir gerçek ve Atatürk'ün en büyük eserim dediği şey: Cumhuriyet... Değerli Lahmacun Küreği kardeşim :-)... Saygılarımızla.

    YanıtlaSil
  15. Keske tarihleri de yazsaydiniz. O zaman çok daha iyi olurdu. Ama yinede elinize saglik..

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel olmuş. İşime çok yaradı. Çok teşekkürler... [☆ CUMHURİYET [☆

    YanıtlaSil
  17. Atatürk o kadar başarılı ki bu kadar büyük bir milleti bize bıraktı ona saygılarımla...

    YanıtlaSil
  18. NUTUK, bütün liselerde ve imam hatip okullarında ders olarak okutulsa ne kadar güzel olur.

    YanıtlaSil
  19. Teşekkürler sayende dersten artı aldım çok yardımcı oldun...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yurt Açan-Yurt Tutan-Yurt Kurtaran Savaşları Nedir?

Tarihte; Malazgirt Savaşı "Yurt Açan Savaş", Miryokefalon Savaşı "Yurt Tutan Savaş", Büyük Taarruz "Yurt Kurtaran Savaş", Dandanakan Savaşı "Devlet Kuran Savaş" olarak nitelendirilir.    26 Ağustos 1071'de Büyük Selçuklu Devleti ile Anadolu'ya egemen olan Bizans İmparatorluğu arasında Malazgirt Meydan Savaşı yapıldı. BSD Sultanı Alparslan'ın orduları Romen Diyojen'in Bizans Ordusunu hezimete uğrattı. Bu savaştan sonra Türkler Anadolu'yu yurt edinmeye başladı. " Anadolu'nun kapıları Türklere açıldı."    11 Eylül 1176'da Anadolu Selçuklu Devleti ile Bizans İmparatorluğu arasında Denizli-Isparta arasındaki bölgede Miryokefalon  ( Myriokephalon)  Savaşı yapıldı. Bizans İmparatorluğu'nun bu savaştaki amacı Türkleri Anadolu'dan çıkarmaktı. ASD Sultanı II. Kılıç Arslan'ın orduları Bizans ordularını bozguna uğrattı. Böylece Anadolu'nun Türk yurdu olduğu kesinleşti. Türklerin Anadolu'dan atılamay

Atatürk ve Dayısının Çiftliğindeki Günleri

Mustafa Kemal'in Çiftlik Hayatı Mustafa Kemal, Selanik Şemsi Efendi İlkokulu'nda okulun altıncı sınıfında, yani orta kısmının ikinci bölümünü de bitirdiği dönemde babası Ali Rıza Efendi'yi kaybetmenin (28 Kasım 1893) acısını yaşadı. Şok yaşayan aile Zübeyde Hanım'ın isteği üzerine bir müddet Selanik yakınlarındaki Langaza'ya gitti. Orada küçük Mustafa'nın dayısı Hüseyin Ağa, çiftlikte çalışıyordu. Zübeyde Hanım maddi zorluklar yüzünden bu tercihi yapmıştı. Çiftlikte dayısı Hüseyin Ağa ile birlikte çiftlik işlerine yardım etti. Doğayla iç içe oldu. El becerilerini geliştirdi. Bakla tarlsında bekçilik yaptı. Bu çiftlikte bir dönem kalan Mustafa Kemal öğrenim hayatına da ara vermek zorunda kalmıştı. Mustafa'yı buradaki Rum Kilise Okulu'na yollamayı düşünmüşlerse de kendisi buna karşı çıkmıştı. Çiftliğin Arnavut yazıcısı Kamil Efendi'nin ve komşuları Hatice Hanım'ın verdiği derslerden de memnun kalmamıştı. Eğitim imkanından yoksun kalan bu

Gülbank Duası Nedir?

      Tekke âyinlerinde, saraylarda yapılan merâsimlerde, yeniçerilerin törenlerinde hep bir ağızdan yüksek sesle okunan ilâhi ya da duâlara GÜLBANG (Gülbank) denir.   Gülbanklar genellikle Türkçe ve topluca edilen dualardır.  Allah'a yalvarıp yakarma için söylenen dualardır. Yapılacak, ortaya konulacak iş; hayır, mutluluk, başarı getirsin diye yapılan dualardır.   Osmanlıca sözlükte ise Gülbang-ı Muhammedî, ezan demektir. Yeniçeri Gülbankı    Özellikle Bektaşilik, Mevlevîlik ve diğer bazı tarikatlarda çok yaygın bir dua geleneğiydi. Osmanlı Devleti'ndeki en stratejik askeri bölüklerden biri olan Yeniçeri Ocağı'nda bu gelenek yüzlerce yıl sürdürüldü. Yeniçeriler Bektaşîydi,  Ocağ-ı Bektaşîyân'dı.   Ayrıca  Mehteran Bölüğünde mehterbaşı da gülbank okurdu.      Özellikle tarihi Edirne Kırpınar Yağlı güreşlerinde ve diğer yağlı güreşlerde gülbank geleneği günümüze dek sürdürülmüştür. Yine esnaf teşkilatı olan Ahilikte, çıraklık, kalfalık ve ustalık törenl